ВМСУ та ССО отримали 84 американські надувні човни

ВМСУ передали американські надувні човни

Вісімдесят чотири жорстко-корпусні надувні човни типу RHIB та RIB отримали Військово-Морські Сили та Сили спецоперацій в рамках американської матеріально-технічної допомоги.

Урочиста церемонія передачі відбулась 10 лютого на території Військово-морської бази «Південь» у Практичній гавані в Одесі, повідомляють пресслужби ВМСУ та Сил спецоперацій. Передані човни різних типів та виробників, зокрема десять 7-метрових швидкісних човнів Metal Shark та надувні човни Wing, що використовуються низкою підрозділів ВМС США.

Човни отримали підрозділи спеціального призначення та морська піхота ВМС, а також окремий центр спеціальних операцій «Південь» Сил спеціальних операцій ЗС України.

Нагадаємо, що 84 човни були доставлені в Україну в січні цього року. Також повідомлялось, що до штатів військових частин морської піхоти ВМС України введені підрозділи на катерах.

ВМС України вже отримувало подібні плавзасоби. Зокрема в 2011 році, згідно з наказом Міноборони № 573, на озброєння було прийнято шлюпки з жорстким корпусом та надувними бортами Willard SF-540 та Willard SF-730. А в 2015 році, в рамках допомоги ВМСУ отримали від США п'ять швидкісних катерів Willard SF-730 та SF-11M – 7-мі та 11-метрових відповідно.

ВМСУ передали американські надувні човни ВМСУ передали американські надувні човни ВМСУ передали американські надувні човни